De eerste indrukken

Ik ben hier nog maar een paar dagen, maar er is al zoveel waarover ik zou kunnen schrijven. Ik zal het wel in stukjes verdelen Allereerst was ik waarschijnlijk de blankste en blondste persoon in het vliegtuig; mijn buurman – met in elk oor vijf gouden ringen en met een grote gouden tand – heeft me eerst 5 minuten ongegeneerd aangestaard waarna hij weer verder ging op z’n telefoon. Na 9 lange uren landde ik op Surinaamse bodem, nadat de eerste landing op het laatste moment abrupt werd afgebroken (geen prettige ervaring). Bij het verlaten van het vliegtuig scheen een hele felle zon en overviel me een deken van tropische hitte: erg warm en vochtig. Eenmaal door de douane en na weer met m’n backpack verenigd te zijn, vond ik het taxibedrijf waar mijn naam aan doorgegeven was. De taxichauffeur (een hele jonge jongen) ging vast achter het stuur zitten, deed z’n stoel helemaal horizontaal en verzuchtte ‘Je vind het toch wel goed dat ik nog even ga liggen he? Ik ben echt zoooo moe!’ Op mijn vraag hoe het kwam dat hij zo moe was, antwoordde hij ‘Ja, weet je, ik heb twee dagen achter elkaar gefeest en daar word je moe van, toch?’ Ehm, ja. Dus. Toevallig kwam er een toen een Surinaamse man die graag meteen met een taxi wilde vertrekken, dus ik ging akkoord met het delen van een iets duurdere taxi (ipv het busje waar ik eerst in zou gaan), en ging toen in een superchique auto met geblindeerde ramen met muziek aan op weg naar Paramaribo. De felle zon zorgde dat ik me weer wakkerder voelde worden en de Surinaamse man ging uitgebreid vertellen over Suriname omdat hij het zo leuk vond dat ik er voor de eerste keer kwam Onderweg (het was meer dan een uur naar Paramaribo) zag ik veel groen, veel palmbomen, fruitbomen, veel huisjes her en der, straathonden, linksrijdend verkeer en begon me ineens een beetje te beseffen dat ik toch wel in een heel andere wereld terecht was gekomen. Helaas geen foto’s, want m’n toestel zat in m’n tas achterin de taxi.

De taxichauffeur zette me af, deed een paar pogingen me m’n telefoonnummer te ontfutselen en toen stond ik daar: nogal geradbraakt, in een wildvreemd land, in een straat waarvan ik geen idee had hoe veilig die is, met donkere mannen die overal zomaar leken te verschijnen en naar me gingen staren. Het spookte in m’n hoofd: Had ik de afspraak wel goed gelezen? Was alles wel goed gegaan? Dit was toch mijn adres? Help! Opeens was die taxichauffeur toch even m’n allerbeste vriend Gelukkig kwam na een paar minuten de huisbaas aanlopen die me een rondleiding gaf, heel veel vertelde en me de sleutels overhandigde. Het huis heeft gelukkig veel sloten, en m’n kamer heeft hele goede airco

Verder is het hier vooral echt intens warm; de komende twee maanden worden de heetste van het jaar (*slik*)… met heel veel muggen, na een paar dagen zijn m’n benen al een slagveld… Om de toeterende auto’s en fluitende en naroepende mannen kun je hier echt niet heen, al denk ik nog altijd even dat ze toeteren om te waarschuwen maar dat is natuurlijk nooit het geval En verder voelt het vooral nog als een nieuw avontuur. Voor nu laat ik het hier even bij; ik ben vrijwel meteen begonnen met m’n coschap, ook daarover later meer.

 1. Gelukkig is jouw internetverbinding daar goed genoeg om te bloggen Hou je taai & fantastisch om zo’n heel andere wereld te leren kennen!

  Zoen!

 2. Wauw, die foto’s geven echt een flashback! Heb ook daar in m’n hangmat gehangen! Was je er ook al achter dat niet al het gefluit van de vogeltjes komt?
  Heel veel plezier!

 3. Haaaai Mireille!

  Wat gaaf weer over je belevenissen in den verre te kunnen lezen. Al helemaal omdat ’t over Suriname gaat *zucht*
  Heel veel plezier (en, al tripjes geregeld voor ’t weekend? en succes tijdens je coschappen!

 4. Wat een geluksvogel ben je toch, Mireille! Zomaar 8 weken lang in een tropisch land bivakkeren, zeg nou zelf; dat is toch echt een ‘buitenkansje’ ..!
  Geniet er met volle teugen van, lieve Mireille..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *