Leuke dingen! :D

Na alle posts over de astronomische hoeveelheid regen die hier deze zomer naar beneden is gekomen, nu een post met allemaal leuke dingen Want het is nog steeds geweldig om hier als Pinkie in Kandersteg te werken! De tijd vliegt!

1 augustus is achter de rug, wat een fantastische dag was dat! Zowel Swiss National Day als wereldscoutingdag dus hier in KISC is dat echt een groot feest. We hadden meer dan 2000 gasten die dag!! Voor deze gelegenheid droegen we als staff speciale zwarte T-shirts met de fleur de lis erop en de hele dag was stampvol activiteiten en spelletjes op de campsite, een ontbijt voor honderden gasten, aerobics, een megabarbecue etc. ’s Avonds de ceremonie waarbij een staff of gast uit elk land dat op dat moment aanwezig was een fakkel aan mocht steken (voor Nederland was de eer aan een van de gasten), en dan heel gaaf: de parade naar het dorp! De hele weg was afgesloten voor verkeer, voorop liep de directeur en de drie van het managementteam, vervolgens de vier gigantische vlaggen met zes staffleden per vlag (messengers of peace, KISC logo, scoutinglogo en zwitserse vlag). Daarachter de rest van de staff en daarachter 1800 scouts! Iedereen liep in uniform en met hun eigen vlaggen, om dan zoveel mogelijk lawaai te maken. Het hele dorp liep uit om te kijken en foto’s te maken. Ik liep bijna vooraan met de KISC-vlag en het was fantastisch om achterom te kijken en alle fakkels, vlaggen en de eindeloze stoet scouts te zien. Vervolgens was er een ceremonie van het dorp en afsluitend een groot vuurwerk.

Het wekelijkse internationale kampvuur had afgelopen week dan ook 1000 scouts! Supervol, uit veel verschillende landen en allen vol enthousiasme. Ik had de eer om met de eerste fakkel het vuur aan te steken en een rol in onze afsluitende staffact te spelen, het was het leukste kampvuur tot nu toe.

Afgelopen week had ik een hike door een nabijliggende vallei, het was m’n tweede hike waarbij ik alleen met een groep kinderen (en hun leiders) op pad was en het was een supergeslaagde dag. Voor klimactiviteiten ben je altijd met twee gidsen, maar voor hikes ben je altijd alleen. De groep had het ook naar hun zin, en ze wilden goed voor ‘hun’ Pinkie zorgen dus ik kreeg ijs van ze, ze maakten foto’s van me met mijn eigen toestel zodat ik ze kon herinneren, en ik kreeg een groepsdasring van een van de leiders

Ook hele gave dingen hier zijn:
– alle hikes en klimcursussen die WEL doorgingen
– tijdens de BBQ’s keihard uit je bol gaan met alle andere staffleden, vooral als het regent
– iets debiels doen met de staff tijdens activiteiten, en dan zien hoe alle scouts je vol enthousiasme nadoen (want ze vinden alles wat wij doen heel cool :P)
– als er 1300 borden/bestek/mokken moeten worden afgewassen binnen een uur met z’n allen in alle mogelijke apparaten in de keuken afwassen (de megawok is bijv. een perfecte afwasteil), met de muziek keihard aan
– tijdens het schoonmaken van de vloeren je beste dansmoves aan de gasten laten zien
– als je tijdens een klimcursus de enige scout met hoogtevrees na veel bemoedigende woorden uiteindelijk toch de top kunt laten bereiken
– vermoeide scouts die na een hele dag klagen tijdens een hike je bij terugkomst bedanken voor de fantastische dag en dat oprecht menen
– de ontelbare hoeveelheid high fives die je van alle scouts krijgt als je over het terrein loopt
– de hikes en klimroutes die ik tot nu heb gedaan op m’n vrije dagen
– natuurlijk de fantastische locatie middenin de Alpen, de bergen die ik vanuit m’n raam zie elke ochtend
– …en nog veeeeeeeeeeeel meer!