Officieel Pinkie!

Zoals ik de vorige keer schreef: we zijn gaan raften! Op de rivier de Simme, in de buurt van Interlaken. De rivier was niet superwild, maar het was wel tof Alle rivieren hier hebben een diepe ijzig blauwe kleur omdat ze allemaal rechtstreeks van de gletsjers komen. Dus raften op zo’n rivier met links en rechts bergen en een strakblauwe hemel was fantastisch. Het water was echt ijskoud (vanwege de gletsjer), maar de krachtige zon maakte een hoop goed. We waren met vijf boten, en we werden flink aangemoedigd door de gidsen om de inzittenden van de andere rafts zo nat mogelijk te spetteren als we elkaar inhaalden

Sinds afgelopen zaterdag is het hier een stuk kouder en bewolkt, dus de toppen van de bergen hangen in de wolken en soms zien we helemaal niets omdat we zelf in een wolk zitten (dat heb je als je je op 1200 meter of hoger bevindt…).

De twee trainingsweken zitten erop. De training was afwisselend heel veel informatie verstouwen, alles leren en oefenen, en leuke activiteiten die ook een leerdoel hadden (behalve het raften, dat was echt geregeld voor onze ‘vrije dag’). In totaal had ik 5 hikes in de afgelopen 9 dagen, heeeel vermoeiend maar oh zo gaaf! Eentje was met overnachting in een van de twee berghutten van KISC. Een ander, de Lötschenpass Hike van afgelopen woensdag, was nogal pittig want we moesten niet alleen van 1500 meter tot 2690 meter klimmen (steil!!), maar we moesten bovendien een gletsjer oversteken, dus ik heb nu ook geleerd hoe je een ijsbijl hanteert

Vandaag is iedereen ingedeeld in 1 van de 3 departementen. Dit zal grotendeels bepalen hoe ieders zomer eruit gaat zien, dus of je voornamelijk in de chalets gaat werken (Chalet Services), op de camping (Campsite), of vooral de activiteiten begeleidt (Programme). Het is deels gebaseerd op persoonlijke voorkeur, en verder op basis van de inschatting van de mensen in de departementen. Ik ben ingedeeld bij Programme en ik ben blij met mijn indeling, want ik ben geselecteerd als 1 van de 5 kliminstructeurs!

Gisteravond is de algemene training afgerond, dus we hebben nu allemaal recht om een officieel roze staff T-shirt te dragen De hike-instructeurs en kliminstructeurs (ik dus) krijgen nog een derde trainingsweek. Daarna zullen mijn dagen anders ingevuld worden, namelijk ‘gewoon’ aan het werk met een normaal werkritme (al denk ik niet dat ik het werk van kliminstructeur snel zat zal worden ). Het zal af en toe zwaar en heel vermoeiend zijn, maar ook heel tof. Dan gaat m’n tijd als Pinkie echt beginnen!